Conpot

Foran i TÜV-rapport

MAN klart foran igjen i TÜV-rapport 2013. Mest pålitelige merke i alle alderskategorier.

I 2013-rapporten om nyttekjøretøy publisert av det tyske tekniske kontroll-organet TÜV, har MAN fått god omtale for å ha den høyeste andelen kjøre-tøyer som går gjennom den årlige trafikksikkerhetskontrollen uten problemer og er foran konkurrentene i alle alderskategorier.

Dette styrker MANs ledende stilling: 82 prosent av ett år gamle lastebiler hadde ingen feil overhodet (78 prosent i 2012). Antallet eldre kjøretøy som gikk gjennom kontrollen uten feil var også over gjennomsnittet. I følge TÜV-rapporten er dette grunnet MANs velprøvde teknologi. Den sier at «motorer, akslinger og chassis er solide med god design».

I alle alderskategorier går 65 prosent av lastebilene gjennom den generelle kontrollen uten feil. Dette gir MAN en ledelse på omtrent 3,5 prosent over alle andre merker.

95 prosent av ett år gamle MAN-lastebiler går gjennom den obligatoriske kontrollen uten relevante feil. Blant fem år gamle lastebiler er andelen 82 prosent. MAN-merket hadde gjennomgående bedre score enn konkurren-tene også på dette området.

Ikke bare pålitelige, men også godt vedlikeholdt

Tung lastebilkategorien viste at den var spesielt godt vedlikeholdt. Det er et klart tegn på et det lønner seg for transportører å ha kjøretøy i flåten, som er i bruk hver dag takket være profesjonelt vedlikehold, i stedet for kjøretøy som må på verkstedsbesøk på grunn av manglende vedlikehold. Resultatet i TÜV-rapporten viser at service- og vedlikeholdsavtaler er verdt pengene.

TÜV-rapporten om nyttekjøretøy er en rapport fra foreningen av TÜV-kontrollsentre sammen den tyske spesialpublikasjonen Verkehrsrundschau, der resultatene i den årlige generelle kontrollen av nyttekjøretøy mellom ett og fem år analyseres.

Stikkord: