Conpot

Bygger slakteri for Nortura

Veidekke Entreprenør har fått oppdraget med å bygge det nye kylling- og kalkunslakteriet på Hærland i Eidsberg, Østfold. Oppdraget utføres for Nortura SA, og er en hovedentreprise med kontraktssum på 107 millioner kroner ekskl. mva.

Det nye slakteriet skal bygges inntil eksisterende anlegg. Det blir på cirka 9.000 m med en produksjonsdel og en mottaksdel. Bygget skal oppføres med bærekonstruksjon i stål og prefabrikkerte betongelementer med fasader av isolerte ytterveggselementer i stål.

Anlegget skal slakte og videreforedle 12.500 kyllinger i timen og blir Norges største anlegg for foredling av hvitt kjøtt.

– Byggingen vil foregå i tett dialog med Nortura, rådgivere fra COWI AS og byggeledelse fra A.L. Høyer Askim AS. Det skal være kontinuerlig drift i eksisterende produksjonslokaler inntil byggeplassen under hele byggeperioden. Dette blir et spennende og utfordrende prosjekt for alle involverte, og vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven, sier prosjektleder Erik Seiersten i Veidekke Entreprenør distrikt Follo/Indre Østfold.

Byggearbeidene har allerede startet opp, og det nye slakteriet skal ferdigstilles i løpet av senhøsten 2014.

Stikkord: