Messen skiller seg fra typiske anleggsmesser i måten den er lagt opp på. Alle utstillere står i en lang gate, og besøkende som går fra start til slutt, får dermed med seg alle standene, ingen blir glemt. I slutten av gata på totalt 1,5 kilometer har arrangøren strategisk plassert Scania, dermed sikrer man også at alle besøkende faktisk må innom alle. Dette er gjennomtenkt og bra tenkt.

Transportbransjen utfordringer

Transportbransjen har blitt mye tøffere de siste årene som en følge av at utenlandske aktører presser transportprisene i Norge. Likevel syntes vi i Conpot at bransjen som en helhet lykkes godt i å feire seg selv med en messe av høyt kaliber. Sjåførene fremstår som stolte over arbeidet de utfører, samt bilen de kjører. Dette er positivt, og skaper et håp for bransjen.

Arrangementet

Alle arrangement er bedre med godt vær. Transportmessen traff godt i år. Helhetsinntrykket er veldig bra, samt messen fremstår som ryddig og oversiktlig. Alt i alt er det lett å finne frem.

Dette området egner seg godt for messearrangement. Det er meget positivt at det er asfaltert underlag. Dette gjør at man unngår skittent utstyr, og skulle været bli dårlig unngår man søler og vanskelig fremkommelighet.

Messa arrangeres på Gardermoen. Dette er praktisk med tanke ankomst, enten med bil eller fly. Området byr dessuten på mange hoteller, med tanke på overnatting.

Noen soleklare forbedringspotensialer er det riktignok. Toalettfasilitetene er etter min mening en katastrofe. Om dette område skal brukes til messeaktivitet bær det bygges ordentlige toaletter. Dagens løsning senker med en gang helhetsinntrykket to hakk.

 Servering og underholdning

Serveringsteltet er stort, med mange sitteplasser. På fredags kveld ble det arrangert konserter, mens teltet på dagen ble brukt til matservering, litt leskende drikke, samt litt musikk fra dyktige musikere. Maten er god på plassen, men enkelte utstillere og besøkende klaget over at det bare var servering på en enkelt plass. De mente det ble for langt å gå for finne seg noe å tygge på.

Leave a comment