Conpot

Rondeller med lengre levetid

Nortons nye rondeller for overflatebehandling, Rapid Prep, er meget motstandskraftige mot slitasje og får dermed lengre levetid, noe som gir effektivitetsforbedringer i henhold til produsenten.

De nye overflatebehandlingsrondellene er beregnet for fjerning av flatedefekter, slipemerker, rust, korrosjon, maling og glødeskall, rengjøring av former, lettere grading av kanter mm. Norton Rapid
Prep-rondellene er meget motstandskraftige mot slitasje noe som gjør at de har opp til 15-25 % lengre levetid enn tradisjonelle rondeller i henhold til produsenten. Rondellene gir minimal igjensetting spesielt på høylegert stål hvilket eliminerer ytterligere bearbeiding av detaljene. De har dessuten liten risiko for igjensetting noe som gjør dem egnet for bearbeiding av myke metaller som f.eks. aluminium.

Rapid Prep-rondellene finnes i 25, 38, 50 og 76 mm diameter og er utstyrt med hurtigfeste. De benyttes sammen med en spesiell holder for bruk i pneumatiske eller elektriske maskiner. De finnes dessuten i diameter 115, 127 og 180 mm og er da enten utstyrt med borrelåsfeste eller med hull for bruk med løs spindel. Rondellene finnes i grovheter fra Ekstra grov til Meget fin. Slipemiddelet i ondellene er produsert av høytpresterende aluminiumoksid.

”Takket være at de nye Rapid Prep-rondellenes lengre levetid blir overflatebehandling mer effektivt
samtidig, som man får et bedre sluttresultat som ikke krever noen ytterligere bearbeiding” sier Audun Hjelseth, salgssjef hos Saint-Gobain Abrasives AS.

Stikkord: