Nye Audi A3 kom på norske veier i fjor høst. På nyåret kom den populære Sportback-versjonen, nå i september lanseres sedanversjonen og neste vår lanseres kabriolet-versjonen.

Sammenlignet med forrige generasjon har nye Audi A3 Cabriolet vokst betraktelig. Lengden har økt med 18 cm og måler nå 4,42 meter. Det har også gitt rom for 2 cm økt akselavstand. Bredden har økt med 2 cm, mens høyden er redusert med 1,5 cm. Nye Audi A3 Cabriolet fremstår dermed som både sportslig og elegant. Verdt å nevne er også at bagasjeromvolumet har økt med 60 liter og nå rommer 287 liter. Begge bakseteryggene kan felles ned for gjennomlastning.

Nye Audi A3 Cabriolet deler mye av designen med sedanversjonen som lanseres i disse dager. Det gir et godt utgangspunkt for en kompakt, men likevel romslig 4-seters kabriolet. Vindusrammen er på typisk Audi-vis i aluminium – og aluminiumlister rammer også inn hele kupéen. Som Audis andre kabrioleter, kommer nye Audi A3 Cabriolet med stofftak. Med et tastetrykk åpnes eller lukkes taket automatisk på 18 sekunder. Det er heller ingen grunn til å stoppe opp for å åpne eller lukke taket, begge øvelsene kan gjøres mens man kjører i hastigheter opp til 50 km/t. Mekanismen bretter taket i tre deler og stuer det unna uten å berøre plassen i bagasjerommet i stor grad. Stofftaket leveres i sort (standard), grått og brunt.

Motoralternativer

Med en 1.4 TFSI bensinmotor på 140 hk har nye Audi A3 Cabriolet en egenvekt på 1365 kg. Dermed er den rundt 50 kg lettere enn forrige generasjon, til tross for den økte størrelsen og det økte komfortnivået. Eksempelvis er panseret i aluminium og mekanikken til taket bygget i deler av magnesium.

Med bensinmotoren på 140 hk gjør nye Audi A3 Cabriolet unna 0-100 km/t på 9,1 sekunder og har et forbruk på 0,5 l/mil. Det tilsvarer et C02-utslipp på 114 g/km. To andre motorer er også tilgjengelige fra lansering, 1.8 TFSI 180 hk og 2.0 TDI 163 hk. Flere motorer vil følge, også i kombinasjon med quattro firehjulsdrift.

Toppmodellen blir Audi S3 Cabriolet med 300 hk under panseret. Kreftene kommer fra en 2.0 TFSI bensinmotor som leverer et dreiemoment på 380 Nm. Sprinten fra 0-100 km/t gjøres unna på 5,4 sekunder med S tronic automatgirkasse. quattro firehjulsdrift blir standard, som på alle Audis S- og RS-modeller.

Farger

Nye Audi A3 Cabriolet leveres i 16 ulike farger med felger opp til 19″ størrelse. Med sportsunderstell senkes bilen med 15 mm, mens S line sportsunderstell senkes bilen 25 mm. S line styling blir naturligvis også tilgjengelig.

 

Kabrioletversjonen følger utstyrsnivået til sine søsken. Det betyr et rikholdig utvalg av førerassistansesystemer og infotainment. Med den nye LTE standarden kan nye Audi A3 Cabriolet by på datatrafikk og online-tjenester i 4G hastighet. Frontlys i full LED er også tilgjengelig.
Nye Audi A3 Cabriolet lanseres tidlig på våren 2014, i god tid før sommeren.

Leave a comment