Conpot

Miljødokumentasjon for lettveggskonstruksjoner

Norgips var den første gipsplateprodusenten i Europa som presenterte EPD for egenproduserte gipsplater i 2009, og kan nå presentere EPD for komplette løsninger med både gipsplater og stål.

– Vi har ambisjon om å være i front når det gjelder miljødokumentasjon, og er svært fornøye med at vi nå  kan legge frem EPD’er for komplette byggesystemer, sier administrerende direktør Thomas Schüller. For at kundene  skal kunne gjøre miljømessig riktige materialvalg er det viktig at produsentene i bransjen bidrar til å fremskaffe standardisert og objektiv miljødokumentasjon.

– EPD er også poenggivende i BREEAM (BRE Environmental Assessment Method) som evaluerer bygningers miljøprestasjon basert på en rekke ulike faktorer, fortsetter Schüller.

 FAKTA OM  EPD

Dette er et kortfattet dokument som oppsummerer miljøprofilen til et produkt på en standardisert og objektiv måte. EPD er basert på en omfattende livsløpsanalyse (Life Cycle Assessment – LCA) hvor byggevarens totale miljøpåvirkning dokumenteres.

Norgips

Norgips produserer og selger gipsplater og stålprofiler, og er en av de ledende leverandørene i det norske og svenske markedet.  Norgips leverer komplette løsninger med gipsplater, stålprofiler, inspeksjonsluker, puss, sparkel, skruer, verktøy og annet tilbehør.

Norgips legger stor vekt på miljøvennlighet, kvalitet og sikkerhet. Det gjelder for fremstillingsprosessen såvel som bruken av de ferdige produktene.

Les mer om Norgips Norge AS og våre produkter på www.norgips.no.

Stikkord: