Renault satser sterkt på elbiler og kommer i løpet av kort tid til å lansere hele fire nye elbilmodeller på det norske markedet. Nå er den første Kangoo ZE elvarebilen levert til en norsk kunde, og gledelig nok ble det Oslo kommune som var den første kunden som signerte kontrakt på bilen allerede i mars måned, flere måneder før bilen kom på markedet. – Vi setter høye krav til oss selv og etterspør biler som har minst mulig miljøeffekt, sier Jørn Amundsen som er ansvarlig for en bilflåte på hele 125 person- og varebiler i Vann og avløpsetaten.

Den nye Renault Kangoo ZE’n vil inngå i en bilpool som vil bli brukt av mange av de ansatte, slik at flest mulig blir kjent med den nye teknologien. Amundsen legger heller ikke skjul på at han håper erfaringene skal bli så positive at de vil handle en rekke nye elbiler fremover. Han har tro på at etatens kjøremønster og rekkevidde vil være godt tilpasset elbiler.

 

Det var Motor Forum Oslo som solgte den første Kangoo ZE’n her i landet til Oslo kommune. Kangoo ZE kommer i tre versjoner, en kort og lang varebil, og en 5 seter flerbruksbil. Den har en rekkevidde på 170km (NEDC). Faktisk rekkevidde avhenger av kjørestil, kjøremønster, topografi og temperatur.

 

– Vi er stolte av at Oslo kommune har valgt Renault som leverandør av sin første elvarebil, og håper dette skal bli starten på et langt og godt samarbeid med Oslo kommune og et lite, men viktig bidrag for å redusere luftforurensingen lokalt og klimautslippene globalt, sier Traaseth.

Leave a comment