Conpot
Forhindrer ruspåvirkede sjåfører å kjøre: Alkolåsen måler utåndingsluften til føreren, og forhindrer at kjøretøyet kan startes dersom alkohol registreres. Ved bruk i transportbransjen gir synlig bruk av alkolås økt tillit.

Usertifiserte alkolåser virker mot sin hensikt

Stortinget vedtok å be regjeringen innføre krav om alkolås i norske busser og taxi i juni i år. Frihet Fra Trafikkrus (FFT) mener det kan være svært uheldig med markedets alkolåser som virker dårlig og ikke er sertifiserte.


veidekke

Veidekke skal bygge motorvei i fjellet for 2,3 milliarder

Veidekke skal bygge en ny firefelts motorvei for nær 2,3 milliarder kroner på E39 gjennom fjellet mellom Os og Bergen.

a4862a7f-7436-4998-9249-32b93f8127e8

Hæhre, Isachsen og TT danner ledende helnorsk entreprenørselskap

Hæhre Entreprenør AS, Isachsen Gruppen AS og TT Anlegg AS går sammen og skaper et helnorsk og ledende entreprenørselskap innen samferdsel i Norge.

Sykehuset ved Gardermoen kommer til å bli nærmere 30.000 m2 stort. (Illustrasjon: Nordic - Office of Architecture)

GKs største totaltekniske entreprise

GK er tildelt den totaltekniske entreprisen (TTE) ved det nye sykehuset til Landsforeningen for hjerte- og lungesyke ved Garedmoen.

Filtration Ltd_Lekang Gruppen

Lekang Maskin AS utvider

Øystein B. Andreassen ble ansatt som Country Manager fra 1. mai. i tillegg Lekang Gruppen har kjøpt opp Filtration Ltd i England


Digre Transport

Tar alle transportutfordringer på strak arm

Hos Digre Transport er ingen transportoppdrag for store eller for små. En romslig lastebilpark, trofaste kunder og solide samarbeidspartnere har bidratt til at transportselskapet stadig vokser.

ae6f97f141050560_800x800ar

Moelven kjøper Hedalm AS

Kjøpet av Hedalm AS på Hjellum i Hamar kommune gjennomføres for å rendyrke Moelvens modulkonsepter.


kommunal vei bildearkiv

Vedlikeholdsetterslepet på kommunal veier øker

Kommunene har havnet mer bakpå i vedlikeholdet av kommunale veier. Flere milliarder per år kreves for å komme opp på et akseptabelt nivå.

Fra 18 til 20 tonn. Høyere teknisk kapasitet med doble foraksler gjør det mulig med flere typer kranbiler og andre bruksområder som krever stort trykk på forakslene.

Volvo lanserer ny funksjonalitet for røft terreng

Volvo kommer nå med 5 nyheter for bygg- og anleggsegmentet. To av dem er Volvo Dynamic Steering for doble foraksler, i tillegg til økt forakseltrykk. Dette er nok et eksempel på hvordan Volvo satser spesielt på anleggssegmentet


- Med timeregistrering slipper vi å gå gjennom 70 ark med ansattes timer før lønnskjøring, sier Sondre Næss Eidsaune i Tecmo AS.

Digitale hjelpemidler effektiviserer byggebransjen

Stadig flere bedrifter opplever at en digital hverdag forenkler og profesjonaliserer arbeidsdagen. Likevel brukes det fortsatt mye papir i byggebransjen.

Det er nå 5 år siden Conpot tok dette bildet ved utbyggingen av E6 mellom Gardermoen og Kolomoen. I dag ser omgivelsene litt annerledes ut.

Nye E6 endelig klar for åpning

Etter åtte år med byggearbeider er det torsdag endelig klart for åpning av siste del av nye E6 mellom Gardermoen i Akershus og Kolomoen i Hedmark.

IXO V_on rough surface_1

Bosch’ minste verktøy blir enda mer attraktivt

IXO fra Bosch er mer enn bare en trådløs skrumaskin. Nok en gang understreker den sin særegenhet med nytt design og ergonomisk grep.

Pressebilde

Pon Equipment lanserer helt ny app

Appen er tilgjengelig for alle smarttelefoner og nettbrett, i tillegg til den helt nye websiden, skal gjøre det enklere for kundene å finne brukte maskiner for alle behov og preferanser

Sandvik DT922i

Ny, allsidig tunnelrigg fra Sandvik

Sandvik Construction lanserer en helt ny tunnelrigg i sitt omfattende produktutvalg: den nye helautomatiske tunnelriggen DT922i. Denne vil gi kundene ekte kvalitet, pålitelighet og ekstraordinær allsidighet i tunnelarbeidet.

Stortingsrepresentant Geir Pollestad (Sp) har funnet ut at regjeringen har fremmet bompengeprosjekter det siste året som beløper seg til over 2 millioner nye bompengekroner i timen – hver dag, året rundt. Pressefoto: senterpartiet.no

Over 20 milliarder bompengekroner foreslått siste år

Nye bompengeprosjekter det siste året beløper seg til over 20 milliarder kroner. Geir Pollestad (Sp) mener Frp må «slutte å skylde på alle andre».


DSC_0016

Arka AS kjøper seg inn i Nor Slep AS

Familien Spartveit har solgt 50% av Nor Slep AS til Arka AS. Arka er et heleid datterselskap av Strømberg Gruppen AS.

Wacker Neuson_DPU 6555_action 1

Nye vibrasjonsplater fra Wacker Neuson

Med ny styrehendel for vibrasjonsplater i vektklassen 300 – 800 kg får en vibrasjonsverdier langt under utløsningsverdien på 2,5 m/s². Da kan man jobbe med maskinen i henhold til retningslinjene til yrkesorganisasjonene uten tidsmessig begrensning

Flere nyheter (feed)